Idrettsgallaen 2010 til Lillehammer

Zoom
Working...
Nå er det bestemt: neste års Idrettsgalla blir arrangert på Lillehammer.

Bakgrunnen er kjent fra tidligere omtaler på sportsanalyse.no. Denne faste helgen i tidlig i januar, neste år lørdag 9. januar, kolliderer med EM på skøyter i Vikingskipet på Hamar. Innkvarteringsmessig er det ikke plass til begge i Mjøsbyen, og heller ingen av arrangementene kunne eller bytte helg.

Terminlisten i det internasjonale skøyteforbundet ISU var allerede full, og NIF, NRK og Norsk Tipping – som sammen arrangerer Idrettsgallen og akkurat har skrevet en ny treårsavtale om arrangementet – vil helst da primo januar da mange av vintersportsutøverne erfaringsmessig er hjemme.

Mange har tatt til ordet for å kjøre Idrettsgallaen i Oslo, kanskje til og med på en hverdag slik svenskene har. Men da hadde det neppe lett å flytte tilbake til Hamar igjen, ”hjembyen” til hovedsponsor Norsk Tipping AS De har vært en sentral faktor i at Idrettsgallaen har gått på Hamar siden starten i 2001. Sammen har arrangørtrioen funnet OL-byen i nord, Lillehammer, som nest beste alternativ. Håkons Hall har lang erfaring med store show, og kan ta rundt 8 000 på sine tribuner. Innen en kilometers radius har også Lillehammer mer enn 2 000 hotellsenger.

Men samtidig er det ingen tvil om at Idrettsgallaen er tilbake på Hamar i 2011.

- Jeg synes det er flott å trekke et slikt arrangement ut av hovedstaden. Der mye lettere å drukne i andre begivenheter i Oslo, og vanskelig å skape en større ramme rundt med konferanse i forkant og nach-spiel etterpå, sier Bjørn Ruud i Etterbruk AS, en av de mange som alltid er på Idrettsgallen og synes det er en viktig møteplass.

Les mer på www.idrettsgallaen.no


 Idrettsstyret valgte Øvrebø

Idrettsstyret valgte Øvrebø

NYHET: Konstituert toppidrettssjef Tore Øvrebø er i dag ansatt som ny toppidrettssjef.
Øvrebø har...

 VERDIBÆRERE – HELE DØGNET?

VERDIBÆRERE – HELE DØGNET?

KRONIKK: Like etter Northugs famøse krasj oppsto det en diskusjon om hvilke moralske krav en burde kunne stille til landets...


© Copyright Sportsanalyse & SPORTMEDIA AS.
Ansvarlig redaktør: Erik Unaas
Annonser: Irene Paulsen, telefon 69 81 97 15.
Øvrig kontakt: Redaksjonen
Web content management system - WiP CMS Server / made in heaven